Search
Close this search box.

Lūšnynų Milijonierius (2008)

Lūšnyno milijonierius (2008)
Lūšnyno milijonierius (angl. Slumdog Millionaire) – 2008 m. Jungtinės Karalystės režisieriaus Danny Boyle drama, sukurta pagal indų rašytojo ir diplomato Viko Svarapo romaną „Q & A“. 2009 m. filmas pelnė keturis Auksinio gaublio apdovanojimus bei 8 Oskarų apdovanojimus.

Siužetas

Aštuoniolikmečiui Mumbajaus lūšnynų našlaičiui Džamalui Malikui liko tik vienas žingsnis iki TV žaidimo „Kas nori tapti milijonieriumi“ pergalės ir jis laimės 20 milijonų rupijų. Bet žaidimas nutraukiamas dėl žaidimo organizatorių įtarimų, kad Džamalas sukčiauja. Iš kur jaunuolis, kuris išaugo lūšnynuose, gali taip daug žinoti?

Apklausiant policijos nuovadoje, Džamalas pasakoja liūdną ir graudžią savo gyvenimo istoriją: apie kartu su broliu Salimu patirtus vaikystės nuotykius, apie susitikimus su vietos banditais, apie savo tragišką meilę Latikai. Nuostabiausia tai, kad kiekviena savos istorijos dalis Džamalui suteikė atsakymus į TV viktorinos klausimus.

Kai kitą dieną viktorina bus pratęsta, policijos inspektorius ir 60 milijonų TV žiūrovų norės sužinoti tik vieną klausimą: kodėl šis jaunuolis, kuris netrokšta turtų, panoro dalyvauti šiame TV žaidime…?

Jūs neturite teisės žiūrėti filmo