Search
Close this search box.

Jūros gelmėse (2004)

Jūros gelmėse (2004)
Filmo scenarijus paremtas Galicijos žvejo Ramono Sampedro gyvenimo istorija, užfiksuota jo paties autobiografijoje, eilėraščių rinkinyje ir vaizdajuostėse, o taip pat plačiai aptarinėjama Ispanijos spaudoje. Nuo uolos į jūrą nėręs 26-erių jaunuolis patyrė stuburo traumą ir buvo paralyžuotas nuo kaklo iki kojų ir visam laikui prikaustytas prie lovos.

Siužetas

Filme atskleidžiama ispanų žvejo ir laivo mechaniko Ramono Sampedro gyvenimo istorija. 1969-siais jis patyrė sunkią stuburo traumą ir buvo paralyžuotas nuo kaklo iki kojų. Prie lovos prikaustytas vyras net 29 metus mėgino įteisinti eutanaziją, o 1988-siais meistriškai suplanavo savo savižudybę ir išgėrė lemtingą gurkšnį vandens su cianidu.„Jūros gelmėse“ remiasi autentiška istorija: toks jūreivis Ramonas Sampedro tikrai egzistavo, jį tikrai ištiko nelaimė, 28-iems metams ir 4-iems mėnesiams prikausčiusi prie patalo, jis iš tiesų kovojo, kad jam oficialiai būtų leidžiama mirti ir draugų padedamas išėjo, to leidimo taip ir nesulaukęs.Kūrinio pavadinimas yra susijęs su viena iš Ramono Sampedro parašytų poemų, o jūra visuomet sklandė jo mintyse. Būtent jūra davė šiam vyrui darbo ir vėliau įstūmė jį į nepavydėtiną situaciją.

Bet net praėjus 29 metams po traumos jis į gyvenimą žiūri filosofiškai, dažnai šypsosi, dirba kompiuteriu, dalyvauja televizijos laidose, susitinka su įvairiais žmonėmis, stengiasi patirti meilę ir nestokoja humoro jausmo. Ir nenumaldomai trokšta garbingai numirti. Kadangi nusižudyti jis pats nebegali, tai už teisę pasirinkti savo likimą kovoja Ispanijos teismuose.

Jūs neturite teisės žiūrėti filmo